Läätsedest ammutatud jõud

Läätsede värviline maailm muutub aasta-aastalt aina ahvatlevamaks ka siinmail. Ju on mõistetud, et aastatuhandeid heakskiitu ei tule põhjuseta. Peale maitseomaduste väärtustatakse läätsi ka valgu- ja mineraalisisalduse tõttu, samuti on need universaalsed kõhutäitjad. Poest võid leida nii rohelisi kui ka punaseid läätsesid. Rohelised vajavad valmimiseks pikemat haudumisaega, kuid on oma maitselt ja tekstuurilt tummisemad. Punased valmivad seevastu kiiremini ja on kergema iseloomuga.
Vahelduseks väga hea ja universaalne - kord supina, kord hautisena.![]()
Ligikaudu 4 portsjonile
|
Valmistusaeg:
![]() |
1. Haki sibul, küüslauk, porru ja porgand.
2. Kuumuta köögiviljad õlis.
3. Lisa purustatud tomatid ja kuivatatud pune ning tüümian.
4. Lisa läätsed ja puljong ning hauta, kuni läätsed on pehmed.
5. Serveerides võid lisada veidi koort.
SOOVITUS
* Puljongit lisamata saad paksema hautise moodi roa. Kui sa puljongit ei kasuta, peaksid lisama veidi soola. Ka supi puhul otsusta soola lisamine pärast puljongi lisamist.
* Soovi korral võid läätsed ka eraldi keeta ja need alles supi valmimise lõpus lisada. Eriti kiire supi saad aga konserveeritud läätsesid kasutades.
* Maitseks võid lisada ka rosmariini ja loorberilehte.
2. Kuumuta köögiviljad õlis.
3. Lisa purustatud tomatid ja kuivatatud pune ning tüümian.
4. Lisa läätsed ja puljong ning hauta, kuni läätsed on pehmed.
5. Serveerides võid lisada veidi koort.
SOOVITUS
* Puljongit lisamata saad paksema hautise moodi roa. Kui sa puljongit ei kasuta, peaksid lisama veidi soola. Ka supi puhul otsusta soola lisamine pärast puljongi lisamist.
* Soovi korral võid läätsed ka eraldi keeta ja need alles supi valmimise lõpus lisada. Eriti kiire supi saad aga konserveeritud läätsesid kasutades.
* Maitseks võid lisada ka rosmariini ja loorberilehte.
Lihtsad asjad, head maitsed. (Kalkuni - Läätsepada) ![]()
Ligikaudu 2 portsjonile
|
(Valmistusaeg:
![]() |
1. Haki küüslauk, tšilli ja ingver ning kuumuta õlis.
2. Lõika liha suupärasteks tükkideks ja lisa pannile. Pruunista kergelt.
3. Viiluta varsseller ja lisa pannile.
4. Vala pannile puljong ja lisa läätsed.
5. Sega läbi ja hauta mõõdukal tulel kaane all umbes tund aega.
6. Serveerimisel puista peale hakitud peterselli.
SOOVITUS
* Rooga sobib hästi nii linnuliha- kui ka köögiviljapuljong.
* Samade komponentidega võid valmistada ka supi, kuid siis lisa puljongit rohkem.
No comments:
Post a Comment